Jan Ezendam, dirigent

Dirigent Jan Ezendam (1953) studeerde van1972 tot 1981 piano, orkestdirectie, theorie en compositie aan het Conservatorium van Maastricht en Luik bij o.a. Jean Antoniëtti ,Henri Delnooz en Roger Rossel. Sinds 1980 is hij aan het Maastrichts Conservatorium verbonden als docent harmonieleer,analyse, arrangeren en ensembleleiding. Als componist ontving hij diverse opdrachten o.a. van de stichting ‘Limburgse Componisten’, de Provincie Limburg, het L.S.O. en het ‘ Fonds voor de scheppende Toonkunst’.

In binnen- en buitenland wordt hij veel gevraagd voor lezingen, workshops en lecture performances, onder meer in Polen (Poznan), Oostenrijk (Linz), Roemenië (Cluj) en Italië (Pordanone, Livorno en Rome).

Sinds de jaren zeventig dirigeerde hij koren in o.a. Amby, Heer, Nuth, Susteren, Bunde, Swalmen en Roermond. Regelmatig organiseert hij speciale muzikale projecten zoals:
het ‘Stabat Mater’ van Rossini uitgevoerd door de koren van Amby en Bunde in samenwerking met het ‘Euregio Kamerorkest’, ter gelegenheid van ‘Musis Sacra’ het religieus festival van Maastricht.De theaterproduktie ‘Duizend en een nacht’ met theaterkoor ‘Orpheus’ van Roermond en kamerorkest ‘Musica Ducis’ uit Den Bosch. In 2010 en 2012 ‘Mozartiana’, een multicultureel project waarbij drama en beeldende kunst gecombineerd werden met de integrale uitvoering van het Requiem van Mozart. Uitvoerenden waren het Geleens koor ‘St. Caecilia’ en het Limburgs symfonie orkest met zeer succesvolle opvoeringen in het ‘Theater aan het Vrijthof’ en de ‘Bonbonnière’ in Maastricht en theater ’Domani’ in Venlo.

Vanaf 1997 is hij dirigent van het koor ‘St. Caecilia’ te Geleen en sinds oktober 2017 staat ook het Brunssums Gemengd zangkoor Cantate onder zijn leiding.

Privacy verklaring

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..